Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović upitala je o kakvom neuspjehu u rješavanju svakodnevnih pitanja u Republici Srpskoj govori američka Ambasada u BiH.

Cvijanovićeva je podsjetila da su uprkos godinama pandemije virusa korona rasle plate, penzije i socijalna davanja, da je nivo zaduženosti u odnosu na BDP među najnižim u regiji, a broj zaposlenih rekordan.

Na pitanje da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u kojem je navedeno da se izjavama o Srebrenici skreće pažnja od neuspjeha u rješavanju svakodnevnih pitanja koja, kako navode, najviše zabrinjavaju stanovnike Republike Srpske kao što su rastuće cijene i neodgovorno javno zaduživanje, Cvijanović je rekla da su nevjerovatne ove paušalne kvalifikacije, te da je samo pitanje ko ih od koga prepisuje – opozicija u Srpskoj od američke Ambasade ili obratno.

– Inače, jedno je sigurno, a to je da Republika Srpska, za razliku od nekih drugih na globalnom nivou, ničim nije doprinijela ekonomskoj krizi i rastu cijena, pa ne znam zašto bi se to imputiralo vlastima Srpske – istakla je Cvijanović.