Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović smatra da je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora jedini mogući scenario za izlazak iz aktuelne političke krize u toj zemlji i kaže da postoji mogućnost da se obnovi inicijativa za skraćenje mandata Skupštini.

Đukanović je u intervjuu za Glas Amerike, čiji je dio objavljen danas na Tviter nalogu tog medija, rekao da je njemu i grupi od najmanje 25 poslanika na raspolaganju obnavljanje inicijative prema parlamentu za skraćenje mandata, prenose podgoričke VIjesti.

On tvrdi da su neustavne ideje, koje predlaže aktuelna parlamentarna većina, a koje podrazumijevaju da se ponovo razmatra kandidatura Miodraga Lekića za mandatara za sastav nove vlade.

Đukanović je poručio da će nastaviti sa raznim inicijativama uvijek, kako tvrdi, “strogo vodeći računa o poštovanju Ustava”.

Komentarišući to što poslanici crnogorskog parlamenta u petak nisu raspravljali o njegovom prijedlogu za skraćenje mandata Skupštini, on je rekao da se nada da to nije konačni stav aktuelnog parlamenta, dodaje portal CdM.