Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na Međunarodnom aerodromu Sarajevo Milorad Dodik je kazao kako je donacija vakcina znak dobrog odnosa dviju zemalja.

Dodik se zahvalio Vučiću za isporuku vakcina, te kazao kako je Republika Srpska već to koristila putem vakcinacije zdravstvenih radnika u Srbije, a kako će vlasti u FBiH odrediti kako će iskoristiti ovu pošiljku.

“Odnosi između Srbije i BiH su dobri, a ima i otvorenih pitanja o kojima smo razgovatrali”, kazao je on te kazao kako je dogovoreno da za dva ili tri mjeseca se organizira jedan veliki forum u Beogradu na kojem će se dogovarati buduća saradnja.

Dodik kaže kako misli da se tako može poboljšati saradnja svih nivoa vlasti i Srbije, robna razmjena može biti još veća.

“Srbija je ove vakcine mogla iskoristi za sve građane, a ovo govori o politici njihove vlasti prema BiH”, zaključio je Dodik.

Milorad Dodik, predsjedavajući Predesjedništava BiH, rekao je da je jedna od najboljih inicijativa koja dolazi od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se organizuje veliki forum između BiH i Srbije u Beogradu.

“Mi smo to prihavatili”, dodao je Dodik na konferenciji za medije nakon sastanka članova Predsjeništva BiH sa Vučićem na sarajevskom aerodromu Butmir.

Podsjećamo, Srbija je danas donirala BiH kontingent vakcina protiv virusa korona.