Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, Grad Banja Luka organizuje besplatan prevoz građana za Donju Gradinu, u nedjelju 23. aprila, u 8.00 časova, sa stare autobuske stanice (Vidovdanska ulica), saopšteno je iz Gradske uprave.
Prevoz je obezbijeđen sa četiri autobusa. Povratak je predviđen istog dana po završetku komemoracije.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina-genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina zakazano je za nedjelju, 23. aprila sa početkom u 10.00 časova.

Naime, kako je najavljeno vijenci i cvijeće u pomen jasenovačkim žrtvama biće položeni u nedjelju u 10.00 časova u Spomen-području Donja Gradina, a parastos i pomen žrtvama, koji uključuje srpsku, jevrejsku i romsku molitvu počeće u 10.30 časova. Obilježavanje Dana sjećanja na jasenovačke žrtve počeće u 8.30 časova Svetom arhijerejskom liturgijom u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici. Memorijalna akademija „Zavjet sjećanju“ biće održana 22. aprila u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u 19.00 časova.