Opozicija u Novom Gradu izlazi na lokalne izbore sa jednim kandidatom za načelnika i zajedničkom listom za Skupštinu opštine pod nazivom Ujedinjena opozicija PDP-SDS, što je jedinstven primjer u Republici Srpskoj i što najkonkretnije oslikava našu odličnu saradnju i jedinstvo koje smo postigli u ovom mandatu.

Rekao je to Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP iz Izborne jedinice 1.

Kandidat za načelnika u Novom Gradu, kaže Mihajilica, je primarijus dr Dušan Gašić, iza kojeg stoje sve opozicione stranke.

– Kandidat za načelnika, dr Gašić, je dosadašnji šef Kluba odbornika PDP u Skupštini opštine Novi Grad i čovjek koji je već decenijama jedan od stubova PDP odbora. Iznad svega, dr Gašića naši sugrađani veoma dobro znaju kao časnog, poštenog, obrazovanog, stabilnog, posvećenog čovjeka, velikog profesionalca, dokazanog srpskog patriotu, izuzetnog humanitarca i sportskog radnika. Nosilac liste Ujedinjena opozicija PDP-SDS biće Mladen Šumar iz SDS, sa kojim već godinama imamo sjajnu saradnju koja je rezultirala jedinstvom koje je za primjer i koje će dati pobjednički rezultat – rekao je Mihajilica.

I tokom ovog mandata se možemo pohvaliti, kaže Mihajilica, da je opozicija u Novom Gradu primjer zajedništva koji je odolio svim pritiscima i činjenicom da se nije ni za pedalj odstupilo od političkih principa i dogovora sa početka mandata.

– Tako se gradila saradnja, ali i povjerenje, koje je rezultiralo zajedničkom listom, ali i zajedničkim kandidatom za načelnika. Uvjeren sam da će dr Gašić biti novi načelnik opštine Novi Grad, te da ćemo nakon izbora ostati ujedinjeni, ali ne više opozicija, nego vlast koja je spremna da preuzme odgovornost i energično popravlja stanje u našoj opštini – rekao je Mihajilica.

Mihajilica odbacuje sve grube laži i insinuacije izrečene na njegov račun u kontekstu odustajanja dosadašnjeg predsjednika OO PDP Novi Grad od načelničke kandidature, za koju se se, kako kaže, Mihajilica lično, ali i rukovodstvo stranke Borenović, Ivanić i Crnadak iskreno zalagali i koju je pomenuti odbio, budući da je još u martu pismenim putem izgubio podršku cijele opozicije.

– Istina je da su udruženim snagama sa dijelom SNSD u Novom Gradu mene pokušali politički eliminisati na način da me oblate i diskredituju, ali trebali su znati da u tome nisu uspjeli ni mnogo veći frajeri. Nemam namjeru svoje višegodišnjo opoziciono djelovanje, moju borbu za odlazak nenarodnog SNSD režima, promjenu vlasti u Novom Gradu i Republici Srpskoj, dokazivati bilo kome, a posebno ne pridošlicama iz SNSD i onima koji su sa njima bili u vlasti. Djela i rezultati govore za svakoga od nas. Mi danas imamo zajedničku listu i kandidata za načelnika iza kojeg stoji čitava opozicija i niko i ništa neće dovesti u pitanje našu pobjedu. Od oktobra počinje novo, bolje vrijeme za Novi Grad – rekao je Mihajilica.