Nijemac Aleksandar Zverev pobijedio je legendarnog Španca Rafaela Nadala u prvom kolu Rolan Garosa rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 6:3.

Od samog starta Zverev je nametnuo svoj ritam. U tom pogledu, prvi set je i bio najbolji po Nijemca s obzirom da je njega odigrao od početka do kraja prema “svojim pravilima”, jer je od prvog do posljednjeg poena u tom prvom dijelu igre diktirao svoj tempo.

Najkompetitivniji je bio drugi set. Nadal je pružio više otpora, čak je i uspio da prvi napravi brejk i da servira za set, međutim Saša je uspio da vrati i set odvede u taj-brejk koji je na koncu i odnio na svoju stranu.

Treći set je bio rutinski, bilo je nekoliko momenata kada je Nadal mogao da ugrozi i potencijalno prolongira ovaj meč, ali se činilo da dvojbe oko toga ko će na kraju biti pobjednik ni u jednom momentu nije bilo.

Da li je ovo kraj za “Kralja šljake”? Njegov najuspješniji i najdraži turnir nije prošao kako je očekivao, pa se sada ponovo povlače priče oko toga da li je došao kraj za legendarnog Španca.

Zverev nastavlja dalje i ovime pokazuje da je u odličnoj formi došao u Pariz te da se nameće kao jedan od glavnih favorita da konačno dođe do svog prvog slavlja na najvećim turnirima.