Sinoć je na gradskom trgu u Bijeljini održan otvoreni trening za djecu sa teškoćama u razvoju u organizaciji košarkaškog kluba “Fenix Basket” iz Bijeljini.

Desetak djevojčica i dječaka prikazali su svoje znanje koje su stekli kroz treninge u posljednje tri godine kroz projekat “Svi imaju jednake šanse”.

Predsjednik KK “Fenix Basket” Branimir Đokić istakao je da mu je puno srce kad vidi djevojčice i dječake koji u kontinuitetu rade treninge i iz dana u dan sve više napreduju.

“Kao što znate mi tri godine potpuno besplatno radimo sa djecom sa teškoćama u razvoju. Večeras smo odradili prvi otvoreni trening na gradskom trgu u Bijeljini i puno mi je srce kad vidim deset djevojčica i dječaka koji su pokazali volju za rad i napredak” – rekao je Đokić.

Za projekat “Svi imaju jednake šanse” predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je “Fenix Basket” plaketom “Sveti Stefan”

Đokić je izrazio zahvalnost anonimnim sponzorima koji pomažu rad djece sa teškoćama u razvoju.

“Iskoristio bi priliku da se zahvalim anonimnim sponzorima koji pomažu rad djece sa teškoćama u razvoju kao i Košarkaškom savezu Republike Srpske i predsjedniku saveza Aleksandru Đurđeviću koji su poklonili trenerke djeci kao i medalje.

Hvala gradskoj upravi grada Bijeljina i gradonačelniku Dr Ljubiši Petroviću koji su podržali projekat “Svi imaju jednake šanse” i dali doprinos da se večerašnji otvoreni trening uspješno realizuje.
Zahvalnost i za najavljenu podršku VI Mini basket festivala koji će se održati 10. septembra u gradu Bijeljina.

Najveća zahvalnost našim trenerima Goranu Šućuru i Damiru Begoviću koji volonterski i sa puno ljubavi rade sa djecom sa teškoćama u razvoju” – zaključio je Đokić.

Večeras od 18:00 sati biće organizovan basket na trgu za članove košarkaškog kluba “Fenix Basket”.