Republika Srpska radi na tome da BiH konačno prestane da bude samo zemlja jednog naroda – bošnjačkog, bez obzira na konstitutivnost koja je garantovana Ustavom, rekao je Srni potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Milan Petković.

Komentarišući pismo koje je izvršni direktor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porčo uputila zvaničnicima SAD, a u kojem, kako je navela, zahtijeva da predsjedniku Srpske Željki Cvijanović zabrane ulazak u SAD i da je stave na listu za blokiranje i otkažu sve zakazane sastanke sa njom, Petković navodi da su posljednjih dana bošnjačka politička elita i svi drugi akteri koji lobiraju za bošnjačke interese, kao Rijaset Islamske zajednice, krenuli u kontraofanzivu.

-Vidjeli su da se svi njihovi planovi koje su zamislili u BiH ne ostvaruju kako su zamislili, a razlog tome je najava Kristijana Šmita da će intervenisati u izbornom zakonodavstvu BiH- naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, činjenica je da nijedna od tih odluka ne ide u korist Srba, ali isto tako ne ide ni u korist Bošnjaka kako su navikli.

Ad
-Bošnjci su navikli da imaju primat i suverenost u BiH i da se samo njihovi interesi ostvare. Napadi na predsjednika Republike Srpske su samo posljednji u nizu, a postali su konstantni i na srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i druge zvaničnike Srpske i to nije ništa novo – naglasio je Petković.