Vojnici Kfora pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje, gdje su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, a iz Kfora poručuju da “pomno prate situaciju na celom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sjever”.

for pomno prati situaciju na cijelom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevnu primjenu svog mandata, proisteklog iz Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija iz 1999, kako bi se osiguralo bezbjedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. Kfor je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sjeverno Kosovo – naveli su iz Kfora za Kosovo onlajn.

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je danas da je zajedno sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom Kfora, na kojem je razgovarano o bezbjednosnoj situaciji, ali da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na sjeveru Kosova i zamijeni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji, prenose Novosti.