Seksualna orijentacija je privatna stvar, nije i ne smije biti razlog za diskriminaciju. Razumijem teške posljedice koje ovo ima po Ivana Begića i u tom smislu saosjećam sa njim i njegovom porodicom. Koliko god se politički sukobljavali i bili neistomišljenici, intima mora ostati intima, a ne argument, poručio je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Srđan Rajčević.

On se na društvenim mrežama oglasio nakon što je juče u javnost “procurio” kompromitujući snimak iz privatnog života odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, Ivana Begića, nakon čega se ovaj povukao iz politike.
“Međutim, kada se nešto ovakvo desi, onda je političko licemjerje ono što dodatno razara ionako nizak nivo ozbiljnosti u našoj politici. Da, mislim na njegove ‘drugare’ koji su svoj nastup sveli na trač, neautorizovane snimke, blaćenje i podvale protivnicima i njihovim porodicama, koji su koliko juče anatemisali Pavlovića i bez stida i obzira kamčili glasove po osnovu njegovih privatnih slabosti. Ako ćemo do kraja iskreno, i sam Ivan Begić je bio promoter ovakvog pristupa politici”, napisao je Rajčević.
Ističe da su oni koji su ga dojuče najviše tapšali i podsticali čekali cijeli dan da nešto smisleno kažu, pa i tada pokušali više ‘oprati’ sebe nego napisati, kako navodi, ljudsku riječ za dečka koji je žrtva nakaradnog pristupa politici.
“Begiću želim oporavak i sreću u životu, a svima nama da stavimo prst na čelo i razmislimo kako dalje. Jer sa izazovima koje kao nacija imamo, pretakati politiku u estradu je luksuz koji si ne možemo priuštiti, rizik čije su posljedice veće od lajka i glasa”, zaključio je Rajčević u objavi na svom Tviter profilu.