Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić sastali su se danas u Trebinju, gdje bi trebalo da bude potpisan memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone.

Sastanku u Policijskoj upravi Trebinje prisustvuje i direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević i načelnik ove uprave Siniša Laketa, kao i delegacije dva ministarstva.

U Policijskoj upravi planirane su i izjave za medije nakon sastanka, a potom je predviđeno da gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u Gradskoj upravi ugosti Karana i Dačića.

Linker
Sastanak u Gradskoj upravi predviđen je za 13.00 časova, a izjave za medije u 13.30 časova kod Vatrogasnog doma, gdje će Ćurić sa Karanom i Dačićem posjetiti lokaciju na kojoj se nalazi helikopter MUP-a Srbije za gašenje požara, koji će ovog ljeta biti stacioniran u Trebinju.

Stacioniranje helikoptera MUP-a Srbije u Trebinju predstavlja prvu realizaciju dogovora sa nedavno održanog Svesrpskog sabora u Beogradu koje su postigla dvojica ministara sa predstavnicima policijskih uprava Srbije i Republike Srpske.