Milan Trninić, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini Grada Bijeljina, u martu mjesecu poklonio je elektronsku signalizaciju za bezbjednost pješaka kako bi je Gradska uprava postavila u Majevičkoj ulici.

Naime, kako kaže, i nakon četiri mjeseca, signalizacija nije postavljena, a papiri čekaju na stolu “neko bolje vrijeme”.

Tokom današnje sjednice Skupštine Grada Bijeljina, Milan Trninić, je postavio odborničko pitanje šta se desilo sa elektronskom signalizacijom.

“Stekao sam utisak da se signalizacija ne postavlja, jer nisam adekvatnog političkog opredjeljenja. Treba li da promijenim političko opredjeljenje na dva do tri dana, kako biste postavili signalizaciju ili čekamo novu saobraćajnu nesreću, pa da postavite signalizaciju?!”, upitao je Trninić.

Nemanja Mitrić, samostalni stručni saradnik u Odsjeku za saobraćaj i komunalnu infrastrukturu, objasnio je gdje je nastao problem u vezi sa poklonjenom signalizacijom.

Naime, da bi se postavila elektronska signalizacija, neophodno je da Direkcija za izgradnju i razvoj Grada uradi projekat, odnosno, projektnu dokumentaciju, a da bi to uradila, potreban joj je tehnički list i specifikacije.

Trninić je, nakon Mitrićevog obrazloženja, rekao da dosad nije bio upućen, odnosno da mu iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove nije bilo rečeno da im je potrebna specifikacija, te obećao da će potrebna dokumentacija biti dostavljena u roku od 48 časova, kako bi se elektronska signalizacija postavila na previđeno mjesto.

Izvor: desavanjaubijeljini.com