Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je EU da nema moralno pravo da Srbiji određuje kako će živjeti i šta će raditi, kada “nije u stanju da kaže Hrvatskoj da se mane ustaštva kao zvanične politike”.

Vulin je istakao da je zanimljivo da je Haški tribunal presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a ne Srbija, koju taj sud nikada nije pomenuo u tom kontekstu.

– Evropskim zvaničnicima uvek kažem da su se gadno prevarili ako misle da je put Srbije do EU posut našim priznavanjem tuđih grehova kao svojih i da mi treba da priznamo da `Oluja` jeste zločin, ali da ga niko nije izvršio i da prihvatimo da jeste odred `El Mudžahedin` klao, ali da niko nije kriv za to klanje – rekao je Vulin za Televiziju Prva.

Prema njegovim riječima, po toj istoj logici od Srbije se traži da prihvati krivi u za rat u kojem nije učestvovala, da su 250.000 protjeranih Srba u “Oluji” ekonomske izbjeglice, kao i da su ustaški zločinci Jure Francetić i Mile Budak legitimni, dok Srbi treba da se izvinjavaju i za svoje postojanje.