U Institutu za javno zdravstvo danas je vakcinisana posljednja grupa radnika Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Direktor Instituta Branislav Zeljković pozvao je sve institucije od značaja u Republici Srpskoj, ali i poslovne subjekte, da u narednom periodu pristupe procesu vakcinacije.

– Zajedno sa Zavodom za medicinu rada i sporta, cilj nam je da kroz mobilne timove obuhvatimo određeni dio poslovnih subjekata, koji imaju veliki broj radnika i za koje bi bilo nepraktično da dolaze na vakcinacione punktove – rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, jako je važno da svi građani u Republici Srpskoj prepoznaju značaj vakcinacije, te da se vakciniše što više građana, kako bi jesen u epidemiološkom smislu bila što mirnija.

Direktor “Autoputeva” Dušan Topić istakao je da je ovo preduzeće tokom cijele pandemije strogo poštovalo preporučene mjere, kako bi zaštitilo sve radnike, prije svega one na naplatnim kućicama, koji su u stalnom kontaktu sa vozačima.

– Cilj nam je bio i da obezbijedimo nesmetano funkcionisanje našeg preduzeća. Sa takvom praksom nastavljamo i danas, vakcinacijom i revakcinacijom naših radnika. Rezultat naše odgovornosti je da su tokom pandemije sva naša gradilišta radila planiranom dinamikom – napomenuo je Topić.

Vakcinaciji radnika “Autoputeva” prisustvovao je i savjetnik ministra saobraćaja i veza Željko Grebić, koji je pohvalio rukovodstvo i radnike ovog javnog preduzeća jer su pokazali društvenu odgovornost.

– S obzirom na to da je Vlada obezbijedila dovoljne količine vakcina, pozivamo sve građane da se vakcinišu, jer time štite i sebe i druge – naglasio je Grebić.