Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da se slobodarski srpski narod nije plašio ni veće sile sa kojom se izborio u svim bitkama za slobodu koje je vodio, pa tako neće ni vojnika EUFOR-a koji su zaduženi da snimaju svaku izgovorenu riječ na današnjem narodnom skupu “Sloboda” u Banjaluci i to prenose svojim mentorima.

Komentarišući najave iz EUFOR-a da će njihovi vojnici nadzirati današnji skup u Banjauci, te da je njihova procjena da ovo narodno okupljanje “uglavnom organizuje SNSD”, Žunić je upitao koji su to do sada skup oni obezbjeđivali, s obzirom da nisu ni onaj u Bužimu.

“Iz opozicije govore da iza protesta ‘Sloboda’ u organizaciji BORS-a stoji SNSD, a EUFOR odmah to usvojio, što je jasan dokaz sprege. Samo se još ne zna da li opozicija više manipuliše strancima ili stranci opozicijom, ali i to će se do izbora znati”, naglasio je Žunić.

On je poručio da se EUFOR grdno vara ako misli da će tako uplašiti građane Republike Srpske da ne dođu na narodni skup i jasno daju do znanja da se protive svakoj sili i diktaturi.