Odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju je 55,43 odsto, a u Srebrenici 42,87 odsto, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

“Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljen”, navedeno je u saopštenju.

Iz CIK-a pojašnjavaju da su biračka mjesta zatvorena večeras u 19.00 časova, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19.00 časova, a posljednje od njih u 19.40 časova.

CIK BiH će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici saopštiti na konferenciji za novinare u ponoć.

Danas su održani ponovljeni izbori za gradonačelnika grada Doboja i Skupštinu grada na 89 biračkih mjesta, te načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica na 28 biračkih mjesta /26 redovnih i mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama/.