Bivši predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Pale Miroslav Simović optužio je danas regionalno rukovodstvo te stranke da su vodili i još uvijek vodeorkestriranu kampanju protiv menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina. Simović tvrdi da je plan DEMOS-a da rukovođenje Olimpijskim centrom preuzmu njihovi ljudi.


“Po nalogu predsjednika regionalnog odbora DEMOS-a Ace Stanišića godinama sam medijski napadao rukovodstvo Olimpijskog centra Jahorina”, tvrdi bivši predsjednik opštinskog odbora DEMOS-a Pale Miroslav Simović i dodaje da mu je Stanišić tada govorio da on to ne može lično jer ima poslove na Jahorini pa se brine za njihovu realizaciju.

“Prije godinu dana mi je tvrdio da menadžment Jahorine neće još dugo opstati i da on radi na tome da Olimpijski centar dobije novog direktora koji će biti blizak njemu, te da za sve to ima podršku načelnika optštine Pale Boška Jugovića (SNSD)”, ističe Simović.

Na naše pitanje da li je bio upoznat s novodima, koji su se ovih dana pojavili u medijima, da je preko rukovodstva DEMOS-a opran novac kriminalnih klanova iz Srbije, Simović odgovara da on to dok je bio član DEMOS-a nije ni čuo ni vidio.

A da li je čuo da je mjesto direktora Olimpijskog centra rezervisano za brata Ace Stanišića, odgovara:

“Čuo sam za to ali kad sam pitao Acu on mi nije direktno odgovorio”, kaže Simović i ponavlja da je plan bio da se ovlada Jahorinom.

,,Trebalo je da određeni ljudi preuzmu Olimijski centar od sadašnjeg menadžmenta.Tek poslije, kada sam u sve to ušao, vidio sam koliki su to poslovi, kako se dobijaju javni tenderi, ko kupuje placeve na planini, kome se moraju dati pare prije toga”, pojašnjava Simović i dodaje da je, nakon odbijanja da medijski napada menadžment Olimpijskog centra, izbornim inženjeringom ostao bez mjesta odbornika i smijenjen je sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora DEMOS-a.

Očekuje,kako kaže,nove napade.

“Zaposlen sam u Elektrodistribuciji Pale Aco Stanišić mi je direktor i vjerovatno već od ponedeljka ja ću biti na udaru a možda ću ostati i bez posla”, tvrdi Simović.

On ističe da neće odustati od borbe protiv, kako kaže, nakaradnog sistema.

“U Palama immo četiri porodice koje rade sve poslove. Na izborima 2016. godine sam se borio da, nakon 20 godina skinemo SDS sa vlasti, a kada smo to uspjeli te četiri porodice koje su do tada vladale prešle su na drugu stranu i nastavile sa poslovima”, tvrdi Miroslav Simović, bivši predsjednik Opštinskog odbora DEMOS-a Pale.

Komentar na optužbe Simovića pokušali smo dobiti od predsjednika Regionalog odbora DEMOS-a Ace Stanišića, ali nas je porukom obavijestio da je trenutno van BiH.