Iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeka” pozvali su sve ugostitelje da budu odgovorni, jer kako kažu, dobili su jedinstvenu priliku u Evropi da pokažu da mogu biti odgovorni.

“Ugostitelji, članovi udruženja ‘Horeka’ Republike Srpske i oni koji to niste, dobili smo priliku da pokažemo da možemo biti odgovorni. U potpunosti smo svjesni da se ovakav način poslovanja kosi sa svim našim shvatanjem i poslovnom logikom. Ali kada se ukrste svi parametri onda dolazimo do zaključka da je jedino ispravno ne stati, već pokušati pronaći način da živimo sa ovim problemom, pošto ne postoji model, niti vrijeme za njegovo prevazilaženja”, ističu iz ovog uduženja.

Iz Udruženja su naglasili da nisu samo oni u pitanju, te da su za njih vezani i mnogi drugi, kako proizvođači tako i trgovci i mnoga druga radna mjesta.

“Ako mi stanemo i mnogi drugi staju ili uspore. To je ta odgovornost koju moramo pokazati. A dobili smo priliku. Dobili smo priliku da budemo jedinstveni u Evropi. U novembru smo pokrenuli humanitarnu akciju ‘Obrok za naše heroje’, a sada moramo da pomognemo disciplinom i odgovornošću”, naveli su iz Udruženja “Horeka”.

On su poručili da je veoma važno da se poštuju i sprovode preporučene mjere, te prijavljuju svi oni koji ih krše, jer takvi rade protiv svih.

“Mi možemo svojim ponašanjem da budemo primjer. Omogućimo bezbjedan boravak u našim objektima. Potrudimo se da budemo jedni drugima konkurencija u pravljenju tih uslova. Tako ćemo najbrže i najlakše izaći iz svojih, a i iz društvenih problema. Ne dozvolimo da sve stane, jer smo važan šraf u tom mehanizmu”, naglasili su iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeka”.