Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da će Republici Srpskoj možda biti bolje bez Milorada Dodika, ali sa ovakvim SDS i Mirkom Šarovićem Republike Srpske neće ni biti.

Ako je za Šarovića u redu da nam otimaju zemljište i šume, da nam otimaju Ustavom garantovana prava, o kojoj Republici Srpskoj on uopšte govori? Da li se on već sada preporučuje za funkcionera manjeg be-ha entiteta ili ER ES, kako iz kompleksa pišu federalni mediji, istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše Šarovićevu izjavu da će, kako je rekao, Republici Srpskoj biti bolje bez Milorada Dodika, lider SNSD je podsjetio da je Milorad Dodik na prošlim izborima dobio više od 380.000 glasova i upitao koliko glasova je dobio Šarović i u čije ime on uopšte više govori.

Dodik je rekao da će doći vrijeme da se polože računi narodu u Republici Srpskoj, i za ono što se sada radi, ali i za nerasvijetljene smrti od prije više od dvije decenije.

Ni danas Šarović ne govori o suštini naše polemike. Ni danas ne odgovara na pitanje šta je stav SDS o razvlašćivanju Republike Srpske i da li je SDS za to da se vratimo u ustavne okvire. Šarović nema stav o ključnim nacionalnim pitanjima, a polemisao bi sa mnom – rekao je Dodik.

On je podsjetio da je SDS nekada bila ozbiljna nacionalna partija, a danas je to “udruženje nekoliko osoba koje gledaju kako da uhljebe sebe i svoje”.

– SDS nema politiku, jer da ima ne bi se svaki dan bavili Dodikom. Nije Dodik Republika Srpska, niti je Dodik tema. Ozbiljne teme su na stolu, ali Šarović i ostatak opozicije na njih nemaju odgovor – zaključio je Dodik.