Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima koji  je predložio šef Kluba poslanika SDA Adil Osmanović, a podržali poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH, rješenje je koje ne uvažava ustavne nadležnosti entiteta i entitetskih institucija, te predstavlja čist prenos nadležnosti, poručili su iz Kluba poslanika SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu PS BiH.

Klub poslanika SDS-PDP-DNS u PD PS BiH smatra dobrim amandman koji je predložio ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, a kojim se omogućava direktna nabavka vakcina od proizvođača u skladu sa ustavnim nadležnostima entiteta. 

„Zato izražavamo svoje čuđenje zašto poslanici tzv. ”srpske reprezentacije”, među kojima je najviše onih iz SNSD nisu podržali stav ministra Šeranića nego su glasali za prijedlog Adila Osmanovića“, navodi se u saopštenju Kluba poslanika SDS-PDP-DNS.

Oni su pozivali SNSD da u Domu naroda PS BiH zaštiti ustavne nadležnosti Vlade Republike Srpske i insistira na usvajanju amandmana ministra Šeranića.