Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, u Narodnoj skupštini Republike Srpske, izjavio je da Ustavni sud i kancelarija OHR daju sebi za pravo da se bave političkim pitanjima, već svojim odlukama doprinose stvaranju nepovjerenja i konflikta među narodima u BiH. Stevandić smatra da je potreban reset između odnosa sva tri naroda u BiH, i da će nova vlast na nivou BiH uspostaviti sporazum, koji će biti obaveza svima da ga poštuju, koji će omogućiti izgradnju infrastrukture, jer knjiženje imovine i
gradnja ne može ni na koji način da ugrozi bošnjački narod smatra Stevandić, i poziva na reset odnaosa između Srba i Bošnjaka.

Govoreći o Prijedlogu zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, Stevandić je rekao da ovaj zakon ne zaslužuje tešku raspravu, već traži da se zaštiti imovina i da se zaštite ljudi. Stevandić dodaje da se Srpska ne brani stilskim figurama, već zakonima. I takvi zakoni će uvijek biti donešeni, i Stevandić dodaje da će ako je potrebno svakih 15 dana sazivati sjednice, i da će institucije Srpske pokazati istrajnost, bilo da se radi o apelaciji Denisa Bećirovića, Ramiza Salkića ili bilo koga, i dodaje da “Skupština ne služi za predstave, prepucavanje i lične promocije, služba Narodne skupštine je da zaštiti svoju imovinu i svoje ljude”, smatra Stevandić.

Stevandić je ponovio da se Narodna skupština odlučila za vojnu neutralnost i odbacila bilo kakvu mogućnost pripajanja NATO savezu, što je stvorilo razne pritiske na predstavnike vlasti. Na kraju izlaganja, Stevandić je napomenuo da je stari grb Republike Srpske iz podruma Narodne skupštine vratio u svoju kancelariju.