Postupajući tužilac nije sve vrijeme bila prisutna na uviđaju ubistva biznismena Slaviše Krunića (48) i njegovog pratioca Žarka Pavlovića (38), niti je rukovodila svim uviđajnim radnjama.
“Tužilac nije bila na najbitnijem dijelu uviđaja”
Tvrde ovo branioci optuženih, komentarišući materijalne dokaze koje je izvela republički tužilac Snježana Petković.

U ovom slučaju optuženi su Benedi Đukanović (53), Emilio Baldo (53) i nekadašnji radnik „Sektor Sekjuritija“ Rodoljub Gajić, koga terete za pomaganje. Sve ih, osim za ubistvo, terete i za pokušaj ubistva Krunićevog vozača Gorana Ilića, koga su ranili te večeri. U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević, koji je ubijen.

Zapisnici
Tužilaštvo je sudu predočilo nekoliko zapisnika o izvršenim uviđajima na mjestu ubistva, pronalasku oružja i automobila koje su koristili Baldo, Kovačević i Đukanović. Predočene su i naredbe i izvještaji o pretresima vozila, kuća i drugih prostorija koje su koristili Đukanović i Baldo, kao i o pretresu “tojote” u kojem su bile žrtve.

– Tužilac u ovom predmetu nije preduzeo nijednu radnju dokazivanja, a uviđajem je rukovodila policija. Nije bio prisutan tokom uviđaja. Sve je urađeno nestručno, a nije pronađeno ni zrno s kojim je pogođen i usmrćen Kovačević – kazala je Đukanovićev advokat, Vesna Rujević.

Njenom prigovoru pridružili su se branioci Balde i Gajića, Dragan Stupar i Marinko Brkić.

– Nije tačno da nisam bila na uviđaju; bila sam to veče do dva ili tri ujutro, kada je uviđaj prekinut. Poslije je nastavljen ujutro. Tužilac je prisustvovao uviđaju “tojote” – kazala je tužilac Snježana Petković.

Prekid
Advokat Brkić je dodao da tužilac nije bio na najvažnijem dijelu uviđaja, njegovom nastavku koji se radio ujutro, nakon ubistva.

Sudija Branimir Jukić odbacio je prigovore odbrane; smatra da su dokazi zakoniti, te naglašava da tužilac i ne mora da bude stalno na uviđaju.

Tokom suđenja pozlilo je članu sudskog vijeća Sadeti Veladžić, pa je suđenje prekinuto. Nakon pauze od pola sata proces je nastavljen, jer je sudija rekla da se osjeća bolje i da može da učestvuje u suđenju.

Zločin
Krunić i Pavlović ubijeni su u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša. Tada je ranjen Ilić, a u razmjeni vatre ubijen je Željko Kovačević, koji je označen kao jedan od napadača.

Đukanovića i Baldu terete da su, zajedno s Kovačevićem, organizovali i pripremili zločin. Gajića, Krunićevog radnika i člana ličnog obezbjeđenja njegove supruge i djece, terete za pomaganje u ubistvu, jer je Kovačeviću odao informacije o kretanju svog gazde i obezbjeđenju u zamjenu za oprost duga. Baldo je bio osmatrač i dojavio je kada je vozilo krenulo u zasjedu. Đukanovića i Kovačevića terete da su iz automatskih pušaka ispalili najmanje 36 hitaca na džip u kojem se nalazio Krunić.