Bez obzira na sve izazove sa kojima se zajedno suočavamo, srećna sam, kao i uvijek kada dođem u Republiku Srpsku, poručila je predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić na mitingu “Srpska te zove”.

Imam danas samo 3 poruke za sve vas i sve koji nas slušaju. Moja prva poruka je da je Srbija uvijek bila i biće za poštovanje Dejtonskog sporazuma, ali nažalost mi smo jedini koji smo se za to uvijek zalagali. A ipak smo na meti napada, jer brinemo o svom narodu – rekla je Brnabićeva.

– Moja druga poruka je da se vremena mijenjaju. Nekad su u Srbiji bili na vlasti oni koji su uvodili sankcije RS, pa su onda bili oni koji su hapsili ljude iz Republike Srpske za navodne ratne zločine, a nisu stizali ni da se telefon jave zvaničnicima RS. Danas su na vlasti oni koji su uz Republiku Srpsku – rekla je Brnabićeva.

– Što bude teže, mi ćemo biti istrajniji da budemo zajedno. Predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da u svakoj opštini u RS i 4 srpske opštine u Federaciji BiH postoji bar nešto što pomaže ili finansira Republika Srbija. To pokazuje naš odnos prema našem narodu – poručila je Ana Brnabić.

Njena treća poruka je, da su Srbi jedini koji su iskazali žaljenje zbog žrtava pripadnika drugih naroda

–Naš predsjednik Vučić je, kad je bio premijer, otišao u Srebrenicu da položi cvijet i iskaže pijetet, a oni su ga napali, htjeli su da ga ubiju. Niko za taj napad nije odgovarao i niko iz inostranstva ne pita: kako je moguće da se takvo nešto desi – rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da će se Srbija u UN suprotstaviti rezoluciji o Srebrenici i boriti se za mir i za istinu.

–Predsjednik Vučić se bori da dokaže istinu i iznenadiće vas rezultati te borbe. Neće ta rezolucija imati apsolutnu većinu. A kakav god da bude rezultat, mi ćemo ponosno istaći našu trobojku – poručila je Ana Brnabić.