Rezultati ponovljenih izbora u Doboju će biti potvrđeni kada se steknu uvjeti, odnosno nakon pravosnažnosti odluka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je danas donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora za načelnika Opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica održanih 15. novembra 2020. godine i ponovljenih izbora održanih 21. februara 2021. godine.

Odluka, kao i potvrđeni rezultati, bit će dostupni javnosti na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Rezultati izbora u izbornoj jedinici Doboj će biti potvrđeni kada se steknu uvjeti, odnosno nakon pravosnažnosti odluka CIK-a.

U Srebrenici i Doboju su 21. februara održani ponovljeni izbori.

Centralna izborna komisija BiH donijela je ovu odluku nakon što je u obo izborne jedinice, Srebrenica i Doboj, utvrdila veliki broj povreda pravila izbornog procesa i nemogućnosti ostvarivanja izbornog prava određenih učesnika u izbornom procesu.

Izbori u ove dvije izborne jedinice provedeni su na osnovu istih kandidatskih listi i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na poništenim izborima, održanim 15. novembra.