Lokalni izbori u Nikšiću raspisani su za 14. mart, a Milo Đukanović je posjetio svoj rodni grad prilikom čega je rekao da će tu “zaustaviti sunovrat Crne Gore”.

Predsjednik Crne Gore kazao je kako će razočarati sve protivnike i neprijatelje jer će i nakon izbora Nikšić ostati ono što je oduvijek bio i da će Crna Gora nastaviti svoj put evropskog razvoja.

“Naši politički protivnici žele na terenu Nikšića potvrde da je Crna Gora odustala od evropskog puta razvoja i mi imamo dodatan zadatak, ne samo da pobijedimo u Nikšiću, nego i da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da se Crna Gora nije pokolebala”, rekao je predsjednik DPS-a Đukanović te dodao će stranka “položiti ispit u Nikšiću”.

Tvrdi da Crna Gora ulazi u novu fazu političkog života gdje će se, kako je naveo, postaviti jasna brana između “evropskog sistema vrijednosti s jedne i primitivnog i agresivnog nacionalizma s druge strane”.

“Demokratija, sloboda, ljudska prava, tržišna ekonomija i vladavina prava su neke od osnovnih vrijednosti za koje se borimo i kao takve one su superiorne u odnosu na pećinski nacionalizam koji nam se nudi sa druge strane“, kazao je predsjednik DPS-a.