Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da danas potpisani sporazum između Turske i BiH o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo predstavlja konačnu potvrdu da ovaj projekat neće ostati samo ideja, već će postati realnost i njegova realizacija počinje.

Komšić je u objavi na “Fejsbuku” naveo da je sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom danas u Ankari bio uspješan.

“Uspješan sastanak u Ankari sa predsjednikom Erdoganom, na kojem je potpisan sporazum o izgradnji auto-puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo”, naveo je Komšić.

On je zahvalio Erdoganu za 30.000 vakcina koje će dati BiH.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se danas u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, te predsjednikom turskog Parlamenta Mustafom Šentopom.

Tokom posjete potpisani su sporazumi o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima, kao i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola, te Memorandum o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Kancelarije za investiranje Predsjedništva Turske o saradnji na promociji investicija.