Jedan od kandidata za načelnika Srebrenice i aktuelni načelnik ove opštine Mladen Grujičić glasao je na današnjim ponovljenim izborima, dok njegov najveći protukandidat Alija Tabaković bojkotuje izbore.

Grujičić je građane pozvao da izađu na glasanje i izaberu načelnika kojeg žele bez obzira na nacionalnost.

Biračka mjesta su danas regularno otvorena u Srebrenici, a građani jutros nisu požurili da glasaju. Razlog tome što danas nema gužvi kao što je to bilo u novembru, jednim dijelom je i bojkot izbora Koalicije “Moja adresa: Srebrenica”.

Grujičić je nakon glasanja kazao da bojkot nema smisla jer su oni koji bojkotuju i tražili ponavljanje izbora, no iz koalicije kažu da ne žele učestvovati zbog neotklonjenih nepravilnosti.

Pravo glasa u Srebrenici ima više od deset hiljada građana, a prve informacije o izlaznosti Centralna izborna komisija BiH objavljuje u 12 sati.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata, u ime četiri ovjerena politička subjekta, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu općine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata. Biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati.

Podsjetimo da se danas održavaju ponovljeni izbori u Srebrenici i Doboju s obzirom na to da je CIK BiH poništio rezultate izbora održanih u novembru nakon što su utvrđene nepravilnosti.