Ova situacija u kojoj smo se sada našli, podsjeća na basnu o cvrčku i mravu i izgleda kao da, recimo, počnete graditi fabriku municije u trenutku kad je već počeo rat – ocijenio je Stanić za Srpskainfo.
Džaba je sada zasjedati i predlagati oštre mjere kad je stanje vanredno i imamo eksponencijalan rast broja zaraženih korona virusom, poručio je Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

Povodom jučerašnje sjednice Glavnog koordinacionog tima RS za borbu protiv pandemije, koji je sazvao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i na kojem je najavljeno uvođenje rigoroznijih epidemioloških mjera, Stanić je upozorio da je ključne odluke trebalo donijeti još prošlog ljeta.

– Ova situacija u kojoj smo se sada našli, podsjeća na basnu o cvrčku i mravu i izgleda kao da, recimo, počnete graditi fabriku municije u trenutku kad je već počeo rat – ocijenio je Stanić za Srpskainfo.

On smatra da vlast u Srpskoj sada samo pokušava da ubijedi narod da nešto preduzima i da su zabrinuti za narodno zdravlje.

Stanić kaže da je još u julu predlagao konkretne mjere, kako bi se izbjegao “cunami korona virusa”, ali da se niko u institucijama nije ni osvrnuo na te prijedloge, samo zato što su oni došli iz opozicije.