Crnadak kaže da PDP traži da se puna verzija „Programa reformi 2019-2020“, koja još uvijek, zvanično, počiva u sefu Predsjedništva BiH dostavi u Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i novi Program reformi kada bude finalizovan.

“Još uvijek nismo vidjeli ni „Program reformi 2019-2020“, osim skraćene, falsifikovane verzije koju je Dodik sramno predstavio Narodnoj skupštini Republike Srpske, a Savjet ministara se već priprema za izradu novog NATO dokumenta“, rekao je poslanik PDP-a u NSRS Igor Crnadak. 

„I usvajanje „Realizacije Programa reformi Bosne i Hercegovine 2019 – 2020“, pokretanje procedure izrade „Programa reformi Bosne i Hercegovine 2020 – 2021“, kao i osnivanje Кomisije za saradnju sa NATO-om, pod velom tajne su naknadno stavljeni na dnevni red sjednice Savjeta ministara, a predsjedavajući Tegeltija se nije čak ni udostojio da lično to saopšti javnosti BiH, a posebno Republike Srpske, nego je to zadovoljstvo prepustio svojoj zamjenici, ministarki Biseri Turković.

Još jednom je sasvim očigledno da vladajuća srpska ‘reprezentacija’ u zajedničkim institucijama BiH jedno priča, a drugo radi. Očigledno je da usvajaju tzv. Program reformi, a u Brisel upućuju ANP, Akcioni plan za članstvo u NATO“, rekao je Crnadak. 

Crnadak kaže da PDP traži da se puna verzija „Programa reformi 2019-2020“, koja još uvijek, zvanično, počiva u sefu Predsjedništva BiH dostavi u Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i novi Program reformi kada bude finalizovan: 

„Povodom prethodnog Programa reformi imali smo Posebnu sjednicu NSRS, odnosno predstavu Milorada Dodika, kada je na najsramniji način ponizio najvišu zakonodavnu instituciju Republike Srpske. U žaru pravdanja izdajničkih postupaka SNSD-a, upravo na toj sjednici smo doživjeli da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske udari narodnog poslanika. Vrijeme je da se konačno otvore karte i pokaže šta to iz Sarajeva, u naše ime, šalje u Brisel“,