“U Rusiji znaju da je srpski narod u Republici Srpskoj i Srbiji u teškoj poziciji zato što se nisu priključili antiruskoj histeriji i oni to veoma cijene” rekao je iz Moskve predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i lider Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić gostujući na televiziji Informer.


Stevandić poručuje da su zemlje regiona koje su se okrenule protiv Rusije, što voljno što nevoljno kao nagradu nude srpsku imovinu i resurse.


“Naše neučešće u sankcijama protiv Rusije dovelo je do toga da se šiptarima nudi nezavisno Kosovo, a nama u Republici Srpskoj putem nelegalnog visokog predstavnika sude srpskm liderima a muslimanima se nudi bolji ustavni položaj na štetu Republike Srpske” napominje Stevandić.


On dodaje da je Ruska Federacija veoma svijesna te žrtve i da shvataju da je to što je učinjeno pokazuje da su Srbi dio slobodnog naroda i da misle svojom glavom.
“Iz Rusije stalno dobijamo poruke da je potrebno što prije uvesti mir ali ključevi rata nisu u Rusiji, već kod onih koji žele da zadrže svoje geopolitičke interese” poručuje Stevandić.