Ako su i struka i opozicija mjesecima predlagali brojne mjere koje bi pomogle cijelom zdravstvenom sistemu i spriječile haos,  vlast se ponašala suprotno svim drugim zemljama u regionu, odobravala rad skijališta u punom kapacitetu, muziku uživo, gradila preskupe garaže umjesto predložene dogradnje bolnica, bavila se tenderima za sve i svašta a najviše samim sobom, umjesto da na vrijeme obezbijedi neophodne vakcine“, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Predsjednik SDS je kazao da  smo jedina zemlja koja nije obezbijedila masovnu vakcinaciju i koja po svemu sudeći proces vakcinacije neće završiti do kraja godine. 

„Stanje je haotično jer umjesto sistemskim mjera mi konstantno imamo ad hok mjere koje samo privremeno smanjuju broj zaraženih. Umjesto da slijedimo druge zemlje i da smo, kao što smo tražili još prije 8 mjeseci, napravili nužno potrebne korake za ublažavanje posljedica pandemije, sprječavanje rapidnog širenja virusa i jačanje uništenog zdravstvenog sistema, mi se još nismo pomakli od marta 2020.godine“ –  upozorova Šarović.

On naglašava da su današnje mjere samo još jedna potvrda naše sumorne stvarnosti, ćutnje, neodgovornosti, nerada i stavljanja politike iznad života ljudi. 

„Uz to, potpuno je van pameti i porazno za svakog normalnog čovjeka, da nas o stanju širenja zaraze  i ovako važnim mjerama ne obavještava struka, nego kao što je i danas urađeno – politički komitet neke stranke“ – zaključio je Šarović.